Streekproducten bron van innovatie

Google op het woord STREEKPRODUCT en je ben wel een poosje aan het lezen. Fascinerend dat er zoveel personen en organisaties uit de keten van ons voedsel met dit onderwerp bezig zijn. De redenen hiervoor kunnen uiteenlopend zijn zoals, nieuwe verdienmodellen, kringlooplandbouw, verbinding producent met consument, gezondheid en het ontdekken van je eigen omgeving en wat er aan voedsel geproduceerd wordt.

Lees verder voor enkele initiatieven in (west) Brabant.

Provincie Noord Brabant organiseerde begin 2020 een Voedsel 1000 manifestatie. Kort gezegd betekende dit dat 1000 mensen zich bogen over Ons Voedsel en alles wat er bij komt kijken. Van boer tot bord, zoiets. Bij de presentatie van de resultaten viel met name op wat de groep die zich bezig hield met voedselverspilling bereikt had. Voor info hierover watrestje op internet. Een andere groep hield zich bezig met streek producten en verdiepte zich in de succes en faalvoorbeelden. Van beiden zijn er velen, wat aangeeft dat er mogelijkheden zijn. De coronacrises geeft ook aan dat de omzet af boerderij en streekproducten is toegenomen. Deelnemers uit de groep van streekproducten Voedsel 1000 zijn ook betrokken bij het programma Rabo Food Forward (RFF). Dit programma biedt mogelijkheden vanaf heden met het initiatief van de provincie in Voedsel 1000 op de ingeslagen weg verder te gaan. Voor meer informatie bezoek de websites van RFF en Voedsel 1000.

Recente berichten